top of page
over ons_edited.jpg

Computercursussen

I


Cursus 'Klik & Tik'


Wilt u leren omgaan met de computer of tablet? Dan is de cursus ‘Klik & Tik’ iets voor u! U leert bijvoorbeeld hoe u een e-mail stuurt, hoe u iets koopt op internet of hoe u betaalt op internet. U volgt de cursus in uw eigen tempo. U mag maximaal tien keer komen oefenen. Er is altijd een begeleider aanwezig die u kan helpen. U moet thuis een computer hebben, zodat u kunt blijven oefenen.


Let op: deze cursus van 6 lessen, is op 30 mei in Herteheym-Herten voor het eerst van start gegaan. Mogelijk dat in het najaar nog een cursus wordt ingepland. Nadere informatie volgt dan op deze website. U kunt zich op een vrijdagmiddag tijdens de opening van het 55+Café, bij een van de begeleiders opgeven voor deze cursus.,Cursus 'Werken met de digitale overheid'


Steeds meer zaken bij de overheid moeten tegenwoordig met de computer geregeld worden. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, zo’n DigiD? Voor iedereen die wil leren overheidszaken te regelen via internet, geeft de Bibliotheek Bibliorura een cursus Werken met de digitale overheid. Tijdens deze cursus leert u hoe u een DigiD aanvraagt en veilig gebruikt. Ook bezoeken we diverse websites van de overheid, waaronder die van de gemeente. U leert bijvoorbeeld hoe u online een afspraak maakt of een wijziging doorgeeft. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. De cursus wordt gegeven in de bibliotheek in Roermond en in de gemeente Roerdalen. De cursus is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het is belangrijk dat u al enige kennis hebt van de computer en het internet en dat u de Nederlandse taal goed beheerst.


Beide cursussen worden gegeven door medewerkers van 'de Bibliotheek' (Bibliorura).


bottom of page