top of page
over ons_edited.jpg

'Rustige ontmoetingen' in het 55+Café


Sommige mensen zijn gevoeliger voor prikkels, bijvoorbeeld voor licht, geluid, drukte of de gemoedstoestand van anderen. Zij hebben behoefte aan een prikkelarme omgeving om elkaar te ontmoeten of samen iets te doen. In het 55+Café kunnen mensen op een prettige manier in contact komen met anderen en de rust vinden die nodig is.


Daarom wordt bij het 55+Café ook een prikkelarme ruimte aangeboden om te ontmoeten, contacten te leggen en om iets te doen (zoals tekenen, kleuren, breien, haken, puzzelen, enz). Bezoekers dienen zelf hun creatieve spullen mee te nemen; indien ze die niet hebben, kunnen ze tegen een kleine bijdrage (contant betalen) spullen ter plekke pakken en uitproberen, om ze vervolgens zelf aan te schaffen. Op middagen dat de 'rustige ontmoetingen' plaatsvinden, vinden er geen andere activiteiten plaats. Het 'rustig ontmoeten' is ook een open inloop.


Partner, familie en vrienden zijn als mantelzorger/begeleider natuurlijk ook welkom. Als een bezoeker fysieke zorg of hulp nodig heeft dient wel een mantelzorger/begeleider aanwezig te zijn, want de begeleiders van het 55+Café zijn géén zorgmedewerkers. De rustige ontmoetingen kun je vergelijken met een 'middag invulling', maar dan 1x in de maand op een vrijdagmiddag. Tijdens deze ontmoetingen zal altijd een 'leefcoach van VIJF' aanwezig zijn. Indien er behoefte aan is, kunnen in overleg met de begeleiders van het 55+ Café ook meerdere vrijdagmiddagen worden ingepland! Consumpties, niet verplicht, zijn voor eigen rekening. Deelname is gratis!


Ieder kwartaal wordt een extra middag voor (mogelijke) lezingen of andere (eigen) invullingen georganiseerd. Tijdens deze ontmoetingen zal ook altijd een 'leefcoach van VIJF' aanwezig zijn. Deze extra middagen zijn ook voor partner, familie, vrienden en mantelzorger/begeleider toegankelijk; indien de extra middag teveel prikkels geeft, is de ruimte van het rustige ontmoeten ook open. Tijdens deze ontmoetingen zal altijd een 'leefcoach van VIJF' aanwezig zijn. Consumpties, niet verplicht, zijn voor eigen rekening. Deelname is gratis!


Maandelijkse ontmoetingen 2024: 26/1 - 23/2 - 29/3 - 26/4 - 31/5 - 28/6 - 5/7 - 30/8 - 27/9 25/10 - 29/11 - 27/12.


Kwartaal ontmoetingen 2024: 22/3 - 14/6 - 13/9 - 13/12.


Tijdstip: 14.00 tot 16.30 uur


Locatie 'rustig ontmoeten': wijk-accommodatie ‘Herteheym’ – Putkamp 6a – Herten Ingang via de loopbrug! De locatie is rolstoel, rollator en scoot-mobiel vriendelijk.


Voor meer informatie en uitleg kunt u ook vooraf een bezoek brengen aan het 55+Café; een van de aanwezige begeleiders zal u verder informeren.Comments


bottom of page